Search Results for "Resepi Makanan Korea"

5 Makanan Korea yang Korang Kena Cuba
04:40
Dalam movie, orang Korea makan apa pun nampak sedap. https://mlstudios.my #norulmadihah #gayahidup.
9 months ago - 85,948 views
Resepi Kimchi Jjigae // Kimchi Stew (HALAL)
04:39
Selalu makan dekat restoran korea, kali ni kita masak sendiri Kimchi Jjigae (Kimchi Stew) ni, yang penting versi HALAL. Resepi sangat mudah cuma kena ...
3 years ago - 65,417 views
NYOBAIN MAKANAN VIRAL PART 3 | NASI TELUR KOREA
03:21
nasitelurkorea #eggfriedrice Resep: 1 Porsi nasi putih 2 telur 2 sdm minyak untuk menumis Daun bawang secukupnya 1/2 sdm butter 1 sdm saus tiram Garam...
2 years ago - 2,812,857 views
Bibimbap | Korean Food
04:15
Resepi : Bibimbap | Korean Food Nak buat bibimbap ni, wajib kena ada gochujang tau. Kalau nak senang, cari di Jaya Grocer. Jangan tanya Cik Ain boleh ...
2 years ago - 27,290 views
Resepi Tteokbokki Mudah
04:43
tteokbokki bahan bahan A 1 cawan tepung pulut 3 sb tepung gandum 1/2 sk garam 1 sb minyak sedikit air cara cara satukan tepung pulut,tepung gandum ...
1 year ago - 169,939 views
Resep Ayam Goreng Korea (Korean Fried Chicken)
09:33
SUBSCRIBE : https://goo.gl/qDfCmn Buat yang lagi nyari ide buat masakan ayam, cobain yuk resep yang satu ini, masakan ayam ala korea. Rasanya enak, ad...
2 years ago - 1,941,936 views
vlog #254 | Resepi Korea Paling Mudah | Dak-bokkeum-tang | Chicken Stew | Home-made "Kimchi"
34:17
korean #recipe #vlog Menjamu officemate aku dengan menu masakan Korea. Masakan yang simple je iaitu Korean Chicken Stew, Ayam Kicap, kimchi versi aku ...
1 year ago - 745 views
Korean Rice Balls (3 Ways) : 주먹밥 Jumeokbap
12:02
Hello all! We are cooking up some Korean food today! Yes, we love our traditional Hmong food but Korean food is also one of our favorite cuisines to e...
2 years ago - 1,861,835 views
RESEP SUNDUBU JJIGAE BAHAN SIMPLE RASA RESTORAN KOREA. SOP TAHU PEDAS ALA KOREAN DRAMA
06:40
Bosen dengan sayur asem dan ingin sop yang pedas? nah kalian harus cobain resep ini, ini adalah resep cara membuat Sundobu Jjigae masakan korea yang ....
1 year ago - 490,779 views
How to Make Halal Jjajangmyeon 짜장면 (Korean Black Bean Noodles) | AnnyeongAisyasya
07:48
Anybody feel like eating Jjajangmyeon now???? YOU BET I AM Follow our socials: Syasya https://www.instagram.com/syasyassii/ Aisyah ...
10 months ago - 196,078 views
5 Rencah 5 Rasa (2020) | Episod 1
22:21
Resipi: 1. Bibimbap 2. Kepak Ayam Korea 3. Taco Ayam & Kimci 4. Bubur Nasi Samgyetang Program masakan dimana Chef yang berkongsi resepi, cara ...
1 year ago - 70,376 views
Resepi Daging Bulgogi Korea (Korean BBQ Beef)
05:18
Bulgogi atau Korean BBQ beef ni adalah hidangan makanan yang popular di Korea. Terdapat pelbagai cara untuk menyediakan bulgogi ni tapi hari ni saya ....
2 years ago - 67,171 views
CARA MEMBUAT BIBIMBAP RASA RESTORAN KOREA. BAHAN LOKAL, SIMPEL HALAL!!
08:08
Bibimbap adalah nasi campur khas Korea yang berisi daging dan juga sayuran dibumbui saus gochujang. bibimbap masuk dalam top 50 makanan terenak di ...
9 months ago - 59,580 views
HOMEMADE GOCHUJANG. RESEP PASTA CABE KOREA YG HALAL PAKE BAHAN LOKAL. MIRIP ASLI!
11:08
Ga perlu beli Gochujang lagi, karena sekarang kalian sudah bisa buatnya sendiri di rumah lho. Seringkali kebingungan, karena di saat ingin bikin masak...
1 year ago - 701,491 views
RESEP JAPCHAE. MASAKAN BIHUN KOREA, SEDERHANA, MURAH, BAHAN LOKAL, HALAL!
12:33
Resep Makanan korea yang bahannya sederhana tapi rasanya sangat enak! Di video kali ini Mrs Culinary membagikan resep Japchae. Japchae adalah ...
9 months ago - 78,597 views
Resepi Kimbap Halal Versi Malaysia
10:20
Resepi Kimbap versi Malaysia (boleh dapat 5 gulungan) Bahan penyediaan nasi : Beras cap Sumo - 2 pot Air - 4 pot Minyak bijan - 1 1/2 sudu besar Garam...
2 years ago - 146,787 views
JANGAN SALAH BIKINNYA. INI RESEP KIMCHI YG BENAR AGAR ENAK & TAHAN LAMA. HALAL
13:47
Mrs Culinary akan memberitahu tips dan trik membuat Kimchi, Step by step proses hingga kimchinya tetap terasa enak walaupun di simpan ber bulan bulan.
1 year ago - 1,715,305 views
Membuat Makanan Korea Simple
03:42
Kali ini saya membuat makanan yang cocok buat sarapan pagi. Bahannya terbuat dari roti dan telur. di Indonesia sendiri sangat jarang orang memasak sep...
1 year ago - 17,292 views
Resepi Sundubu jigae [HALAL & MUDAH]
03:58
Resepi kali ini adalah soft tofu stew atau dikenali sebagai sundubu jjigae. Sundubu jjigae ini biasanya dimakan bersama nasi panas atau pon ramyeon. R...
6 months ago - 17,476 views
Cara membuat Kimchi Korea Mudah dan Cepat, 100% bahan lokal
06:18
Kimchi, acar yang terbuat dari sawi dengan rasa pedas, asin dan asam adalah masakan kebangsaan Korea. Kimchi enak dimakan dengan nasi panas, atau ...
11 months ago - 176,761 views
Resipi Kimchi Simple Dan Halal
07:45
Resipi Kimchi Simple Dan Halal Cara Membuat Kimchi Mudah Dan Halal (How To Make Easy And Halal Kimchi) Resepi Kimchi Simple Bahan-bahan Kubis ...
1 year ago - 93,543 views
Resep dan Cara Membuat Budae Jjigae ala KOREA | Recipe and How to Make Korean Budae Jjigae
04:31
Hello guys. Hari ini, saya akan menunjukkan cara membuat Budae Jjigae. Budae Jjigae itu adalah masakan Korea yang dibuat dari sup yang dimasak dengan ...
2 years ago - 374,432 views
Resepi Spicy Korean Chicken | Resepi ayam goreng korea Pedas
05:34
Resepi ayam goreng Korea ini sangat mudah disediakan. Jom SUBSCRIBE dan LIKE Tebuan Channel. Terima Kasih Kerana menonton.
2 years ago - 260,710 views
Masakan Korea | Resepi Sundubu Jjigae Mudah / Spicy Soft Tofu Stew Recipe / Sup Tauhu Lembut
03:40
Sundubu Jjigae -bawang holland/merah -minyak bijan @ olive -daun bawang (biasa guna batang dia yg besar) -sos gochujang (kalau takde boleh pakai je ci...
1 year ago - 12,863 views
Homemade Tteokbokki ( Korea spicy rice cake ) guna sos korea Adabi pengganti Gochujang
10:05
Disebabkan ada yang request untuk cik dadida buat tteokbokki jadi harini terjadinya homemade tteokbokki tanpa sos Gochujang cik dadida menggunakan ...
2 years ago - 623,825 views
INKIGAYO SANDWICH | FAVORITNYA K-POP IDOL??
07:54
Halo semua, hari ini aku akan membuat INKIGAYO SANDWICH yang katanya sering dimakan oleh K-POP IDOL. Resep ini di request oleh salah satu follower di ...
3 years ago - 2,947,586 views
Resep BIBIMBAP HALAL | Gochujang Halal [Cooking &Eating]
10:58
Eating start at 5.30 Makan di mulai pada menit ke 5:30 Bahan-bahan : Daging sapi/beef Zuccchini Wortel/carrot Tauge/bean sprouts Bayam/spinach Kimchi ...
4 years ago - 252,203 views
RESEP TTEOKBOKKI ALA RUMAHAN YANG HALAL DENGAN BAHAN BAHAN LOKAL
13:36
Assalamu'alaikum, di video ini teteh mau share resep tteokbokki dengan menggunakan bahan lokal yang mudah didapat dan menggunakan saus khas korea ...
9 months ago - 628,821 views
RESEPI RAMEN ALA KOREA PEDAS 10000x GUNA MAGGIE KARI JE? | vlog#004
04:22
Untuk resepi ni bagi aku dah pedas giler sampai tersedu kalau aku makan walaupun aku jenis kaki pedas punya orang. Kalau nak lagi pedas boleh tambah c...
3 years ago - 63,559 views






  • Copyright © 2021 VIDIO. All Rights Reserved